16 març, 2020

Escola de teatre

dav

L’Escola de Teatre va començar amb gran èxit, el curs 2019-2020, amb el monitoratge de l’Ester Majós, Llicenciada per l’Institut del Teatre de Barcelona.

L’escola compta amb una classe per a nens i nenes en edat escolar i una altra per a adolescents.

Horaris de les classes de teatre

Joves de 6è i 3r d’ESO: dimarts de les 18:30h a les 19:30h

Joves a partir de 4rt d’ESO: dijous de les 18:30h a les 19:30h

CURS INTENSIU PER ADULTS

El passat dia 18 de desembre va finalitzar el primer curs intensiu de teatre per adults que ha organitzat el Casal de l’Espluga aquest any.

Un total d’11 alumnes de l’Espluga, Montblanc i Vimbodí i Poblet, han seguit aquest curs que es plantejava per iniciar-se al món del teatre i la interpretació, però degut a que la majoria dels inscrits ja havien pujat als escenaris, el nivell de les propostes per part de la professora Ester Majós va ser una mica més alt, tot i així, pels alumnes que era el seu primer contacte amb el teatre van seguir perfectament la dinàmica del grup.

Han estat 9 classes d’1.30h on s’ha treballat l’expressió corporal, l’expressió oral, exercicis amb màscara neutra, exercicis teatrals, interpretació de petites escenes amb diferents estats d’ànim i moltes improvisacions.

El grup dels adults segons l’Ester Majós ”Ha estat un grup fantàstic, on molts no es coneixien i la cohesió del grup ha estat total. Hem rigut moltíssim. Les propostes que els faig, la majoria són molt gracioses i molt divertides de fer i és per això, que el grup ha gaudit molt interpretant però s’ho han passat potser millor observant com ho feien els seus companys. Ha estat molt divertit. Una teràpia segons alguns dels alumnes, ja que durant aquella hora i mitja, tothom estava completament centrat amb les propostes. N’estic molt contenta i és per això que proposaré el mes de gener la continuïtat”.

Els alumnes del grup d’adults sembla que alguns voldrien continuar i passat les Festes de Nadal, segurament s’organitzarà un curs de seguiment on tothom que vulgui s’hi podrà apuntar o afegir.

Des del Casal de l’Espluga també s’ha organitzat aquest any un curs de teatre per joves i un per infants, programats, aquests,  amb la continuïtat de tot el curs i s’acabaran al juny. El grup dels joves (de 1er a 4rt. d’ESO) s’han inscrit  8 alumnes i al grup dels infants de (4art a 6è) 10 alumnes. La professora Ester Majós explica: “Aquest primer trimestre he proposat exercicis teatrals i treball corporal i oral, cohesió del grup i improvisacions, però a partir del gener començarem a treballar petits textos i escenes i començarem a pensar amb l’espectacle final del juny on volen fer una cosa senzilla, però ben feta”.

El Casal de l’Espluga valora molt positivament l’aposta d’aquest any pel teatre perquè un total de 29 alumnes s’han apuntat als diferents curos i tenint en compte que era el primer any es considera que és una molt bona manera de començar.

Més endavant segons ens explica Ester Majos: “Voldria fer algun Taller per aprendre a parlar en públic. No seria un curs de teatre, però hi té moltes coses en comú, i crec que podria ser interessant pels joves i adults que alguna vegada s’han d’enfrontar al públic a l’hora de fer presentacions de treballs de recerca, tesis, presentacions vàries, on es donarien pautes per controlar el cos, la gestualitat, la mirada, els nervis, la veu i la seguretat davant el públic. També, explica Majós: “M’agradaria plantejar un taller centrat en l’obra nadalenca dels Pastorets de Folch i Torres on poder treballar la interpretació dels diferents personatges d’aquesta peça teatral tant tradicional a tots els pobles de Catalunya.”